Waarom je uren bijhouden?

Uren bijhouden voor het urencriterium

Om in aanmerking te komen voor bepaalde voordelen moet een ondernemer aan de belastingdienst kunnen aantonen dat hij of zij minimaal 1225 uur heeft besteed aan de onderneming. Hiervoor is het belangrijk dat je een goed systeem hebt waar je je urenregistratie in kunt bijhouden.

Facturen

Veel ondernemers sturen een factuur op basis van het aantal gewerkte uren voor een bepaald project. Door ervoor te zorgen dat je een goede urenregistratie hebt kun je voorkomen dat dit fout gaat. Al deze uren bijhouden vraagt natuurlijk om veel discipline, maar uiteindelijk levert het meer op wanneer je je uren bijhoudt.

Overzicht houden

Het bijhouden van uren is ook belangrijk om overzicht te houden in je bedrijfsvoering. Door een goede urenregistratie bij te houden kun je goed zien welke uren wel geld opbrengen en welke uren niet. Waar wordt het meeste tijd aan uit gegeven en hoe kun je dit aanpassen door kleine veranderingen toe te voegen.

Begroten

Op basis van een goede urenregistratie kun je ook beter begroten, om de reden dat je beter kunt inschatten hoeveel tijd een bepaalde klus zal vragen. Door gebruik te maken van een timer kun je makkelijk volgen of in een de afgesproken tijd blijft. Op die manier manier kun je op tijd ingrijpen als je denkt de deadline niet te kunnen halen. Je uren bijhouden heeft dus meerdere doelen.

Conclusie

Je uren bijhouden is heel belangrijk. Of je dit nu wilt doen voor de belastingdienst, een goede werktijdenregistratie geeft het inzicht dat iedere ondernemers wilt hebben. In combinatie met het DigiViewer boekhoudprogramma kan je al je uren gemakkelijk factureren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *