Kost urenregistratie jou ook veel tijd?

Vaak wordt urenregistratie gezien als iets wat erbij hoort als je bijvoorbeeld via een uurtje-factuurtje model werkt. Ieder uur wordt gefactureerd en je wil dan zo declarabel mogelijk zijn. Het bijhouden ervan kost ook weer tijd en tijd is in dit geval geld. Je wilt dat dit zo goed mogelijk wordt gedaan door personeel maar begrijpt hun frustratie ook. Als je als bedrijf groeit spelen dit soort zaken ineens een belangrijke(re) rol. Op dat moment kan het weleens heel interessant zijn om urenregistratie uit te besteden. En dan niet uit te besteden aan een ander bedrijf maar aan automatisering. Automatisch uren registreren, bijhouden en koppelen aan je boekhoud en offertesysteem. De mogelijkheden van automatiseren zijn legio en helemaal van deze tijd.

Wat zijn de voordelen van digitale urenregistratie?

Het voornaamste van digitale urenregistratie is het feit dat het mogelijk is om dit te automatiseren. Je hebt er geen of in ieder geval minder omkijken naar en kunt je focussen op werkzaamheden en taken die ook echt belangrijk zijn voor de voortgang van je bedrijf. In veel gevallen kun je urenregistratie via een app doen, wat het nog toegankelijker en eenvoudiger maakt. Effectiever met tijd omgaan en het besparen van irritatie bij medewerkers zijn al twee grote voordelen van het beginnen te kiezen voor urenregistratie software.

Andere mogelijkheden voor automatiseren

Nu is urenregistratie maar slechts een klein onderdeel voor het automatiseren van werkzaamheden en taken. Je kunt er namelijk voor kiezen om ook je boekhoudsysteem en facturatie aan te koppelen. Vroeger werd er veel met papieren werkbonnen gewerkt die bijvoorbeeld wel eens kwijtraakten, dan werd het lastig om al die papieren weer goed in het systeem te krijgen en te koppelen aan klanten. Als je dit nu nauw aan laat sluiten op je andere software tools kun je gebruik maken van de vele voordelen die de digitalisering met zich meebrengt. Ook het plannen van projecten en werkzaamheden kan worden geautomatiseerd. Zo kun je op een flexibele manier omgaan met wijzigingen in het werkrooster en kan bijvoorbeeld de buitendienst hier ook steeds beter op inspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *