Hoe verhoog je je conversie ratio?

Wat houdt een conversieratio in? We zullen allereerst ingaan op wat de definitie is van een conversieratio. Vervolgens welke factoren ervoor kunnen zorgen dat het conversieratio van jouw website omhoog gaat. Het conversieratio is het aantal bezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot transactie. Een conversie hoeft niet altijd te bestaan uit een transactie, dit kan bijvoorbeeld ook het voltooien van een formulier zijn. 

Functionaliteit 

Conversie verhogen op je website kan doorlopen worden aan de hand van de conversie piramide. In de onderste laag bevindt zich functionaliteit, die gericht is op eventuele drempels op de website. Als gebruiker van een website wil je natuurlijk in staat zijn alle pagina’s te kunnen bezoeken. Bij functionaliteit wordt er voornamelijk gekeken naar eventuele bugs op de website die gemakkelijk verholpen kunnen worden, denk hierbij aan 404 pagina’s. Ook moet de website mobiel vriendelijk zijn ingericht.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is gericht op het ontwerp van je website. Zaken zoals leesbaarheid van de content die je plaatst of in hoeverre de laadsnelheid van pagina’s geoptimaliseerd zijn. 

Gebruiksvriendelijkheid 

Hoe gebruiksvriendelijker je website is des beter dit is voor het conversieratio. Bij gebruiksvriendelijk is het van belang om over zaken zoals navigeren op de website en logische indeling na te denken. Als kwalitatief onderzoek zou hier bijvoorbeeld een user test uitgevoerd kunnen worden. Vraag een willekeurig iemand om een bepaald product aan te schaffen en vraag na afloop haar/zijn mening.

Verleiding 

Bij verleiding is het van belang dat de gebruiker de toegevoegde waarde inziet en overgaat tot aankoop. Jouw website is optimaal ingericht maar heeft de gebruiker net die laatste stap nodig om over te gaan tot aankoop. Social proof is hierbij een handige tool, laat reviews zien en testimonials om overtuigend mogelijk over te komen. Mocht je nu meer te weten willen komen hierover bezoek dan SYSplatform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *