Waarom is een CRM systeem van belang?

Met een goed CRM systeem help je klanten te winnen en aan je te binden. CRM is dus heel belangrijk. Het is niet alleen voor grote, maar zeker ook voor kleine bedrijven. Vaak wordt gesteld dat voor kleine bedrijven CRM systemen niet nodig zijn, is dat het juist wel. Denk maar eens na, een kleine klantenkring betekent dat de klanten nog veel belangrijker zijn. Voor een klantenbestand is loyaliteit heel belangrijk. En wanneer je een goede CRM strategie uitvoert in een software die bij je past, dan is CRM geen belastende taak, maar biedt het juist uitkomsten en kansen.

Meer omzet met een passend CRM systeem

Doordat een CRM systeem sales kansen bloot legt, helpt het systeem je meer omzet te genereren. Daarnaast zullen tevreden klanten meer gaan uitgeven. Op die manier zorgt een CRM er dus voor dat je meer gaat verdienen.

Betere service

Het is heel moeilijk om persoonlijke aandacht aan je klant te geven als je niet eens weet wie dat zijn. Een CRM systeem leert jou je klanten kennen en zorgt ervoor dat de service persoonlijker en beter kan. Vragen over de telefoon kunnen sneller en beter gericht beantwoordt worden. Op deze manier gaat de service van je bedrijf omhoog.

Samenwerking wordt gestimuleerd

Sommigen hebben het idee dat digitalisering van ondernemingen ervoor zorgen dat het menselijke aspect verdwijnt, bewijst CRM juist het tegenovergestelde. Het breng namelijk afdelingen samen en stimuleert de samenwerking. Door het feit dat er samen wordt gewerkt aan een doel, namelijk tevreden klanten, wordt het teamgevoel groter. Verschillende afdelingen als marketing, sales en klantenservice werken met dezelfde gegevens en kunnen beter en duidelijker met elkaar communiceren.

CRM voor je webshop

DigiViewer biedt diverse integraties met andere software pakketten. Zo bieden wij bijvoorbeeld een integratie met SEOShop en CCV Shop. Hierdoor is het mogelijk onze CRM software met je favoriete webwinkel software te koppelen.

Geplaatst in CRM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *